Laten we hem een centje geven

We geven de spelers na elke voorstelling een daverend applaus. Vaak zelfs een staande ovatie. Maar heeft iets wat je standaard doet nog wel waarde? Voelen wij sociale druk, of komt het applaus oprecht vanuit onszelf? De drie spelers van Liever iets Anders vroegen zich af waarom wij tegenwoordig applaudisseren en wat het momenteel nog betekent. Ze nemen jullie mee in een onderzoekende voorstelling waarbij het publiek uiteindelijk zelf mag bepalen wat het voor hen betekent. Geen zorgen, applaudisseren bij deze voorstelling is zeker toegestaan.

In “Laten we hem een centje geven” gaan we ons verdiepen in het verhaal van zwerver Olsen die op een tragische manier sterft en toch tal van verhalen meemaakt. Ondertussen vragen de spelers zich af of het applaus nog wel zoveel waard is. Er is echter publiek, dus er moet toch een verhaal verteld worden.

De krant Trouw berichtte al over het inmiddels welbekende klapinflatie. Daar werd de Nederlander ook al gewezen op de gevaren van een staande ovatie. We staan nu dus aan het begin van een klaprevolutie in de Nederlandse theaters. Er moet iets veranderen, want anders is het misschien wel te laat. Niet overtuigd? Of maakt het je geen klap uit? Laat ons je overtuigen!

Liever iets Anders foto.jpg